PODSUMOWANIE ETAPU OKRĘGOWEGO OLIMPIADY WIEDZY I UMIEJĘTNOŚCI BUDOWLANYCH!
Wpisany przez krakowska   
Poniedziałek, 25 Marzec 2013 16:29
 
 
W dniu 19 marca 2013 r. na Wydziale Budownictwa i Inżynierii Środowiska Politechniki Rzeszowskiej odbyło się podsumowanie etapu okręgowego Olimpiady Wiedzy i Umiejętności Budowlanych. W spotkaniu uczestniczyło siedmiu najlepszych uczniów wraz z opiekunami i dyrektorami wyróżnionych szkół. Ponadto spotkanie zaszczycili swoja obecnością przedstawiciele władz uczelni oraz pracownicy naukowi oceniający prace uczniów.
Więcej…
 
NAWIĄZALIŚMY NOWĄ WSPÓŁPRACĘ ZE SZKOŁĄ PARTNERSKĄ W BAD SEGEBERG!
Wpisany przez krakowska   
Poniedziałek, 25 Marzec 2013 16:17
 
 
Od 19 do 21.03 odwiedzili  nas nauczyciele z Niemiec. W ramach rewizyty – na zaproszenie p. Anny Olszańskiej do naszej szkoły przyjechała 4- osobowa delegacja z p. Wicedyrektor – p. Karin Pätzold z Bad Segeberg. W Bad Segeberg gościliśmy we wrześniu 2012r.
Więcej…
 
STREFA AKTYWNOŚCI GOSPODARCZEJ
Wpisany przez krakowska   
Niedziela, 24 Marzec 2013 15:32

 

14 marca 2013 roku w auli ZSP miała miejsce konferencja, podczas której zaprezentowano projekt Strefy Aktywności Gospodarczej. W spotkaniu oprócz włodarzy miasta uczestniczyła spora grupa uczniów. Inwestycja zlokalizowana w bezpośrednim sąsiedztwie szkoły z pewnością wpłynie na funkcjonowanie placówki w przyszłości. Po spotkaniu doszło do symbolicznego przekazania terenu głównemu wykonawcy.

Więcej informacji na stronie gminy Zakliczyn
Relacja TV z wydarzenia

mgr Krzysztof Małek

 
ZBLIŻAJĄ SIĘ ŚWIĘTA WIELKANOCNE – CZAS NA WYPIEKI…
Wpisany przez krakowska   
Poniedziałek, 18 Marzec 2013 13:57
 
 
Babka piaskowa to królowa wśród ciast wielkanocnych. To tradycyjne ciasto góruje na polskich stołach od wieków. Nasze babcie wyrabiały je z ciasta drożdżowego i piekły je już w Wielki Piątek. Dowiedz się, jak szybko zrobić babkę świąteczną, by uczynić zadość tradycji. Jak zrobić wielkanocną babkę piaskową? Tradycyjne baby wielkanocne pieczone są z ciasta drożdżowego. Jednak przygotowanie baby drożdżowej zajmie nam dużo czasu. Możemy go zaoszczędzić przygotowując babkę wielkanocną z ciasta biszkoptowego. Jest równie smakowita i pachnąca jak ta tradycyjna.
Więcej…
 
<< Początek < Poprzednia 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 Następna > Ostatnie >>

Strona 149 z 163
rodo

kierunki_ksztalcenia_18_19

dlaczego_lo

facebook

youtube

wykaz_podrecznikow

nasza_szkola

mche

modernizacjaii

mistrzowie_w_zawodzie

erasmus+

mche

ewd

ewaluacja

edu

ted

stowarzyszenie edukacyjne szansa

warsztaty_szkolne

szczesliwy_numerek

mlodzimlodym

bez_barier